fbpx
  • ro
    • en

Termeni și condiții

1. Folosirea acestui site implică respecatrea următorilor termeni și condiții, motiv pentru care vă recomandăm să citiți cu atenție conținutul acestui material informativ.

Site-ul sera-leather.com este un magazin virtual de accesorii pentru bărbați și femei ce oferă clienților săi posibilitatea de a comanda on-line produsele prezentate în cadrul magazinului. Acesta este deținut de firma SL WOOLSKIN SRL-D , CUI 35082321 , J26/1012/2015 .

Conform dispozițiilor legale, respectiv art. 3 din OG 130/2000 privind protecția consumatorului la încheierea și executarea contractului la distanță, comerciantul este obligat să informeze consumatorul în timp util, complet și corect asupra elementelor esențiale ale contractului încheiat la distanță. În aceste condiții, vă rugăm sa aveți în vedere faptul că prețurile produselor prezentate sunt exprimate atât în EURO cât și in RON. Termenul limită de executare a obligației prevăzute în contract este de 30 de zile de la data la care consumatorul a trimis comanda, conform dispozițiilor art. 11 din ordonanța amintită.

Toate produsele îți vor fi livrate prin curier între 24 de ore și 3 zile de la confirmarea pe mail a comenzii, în funcție de disponibilitatea stocurilor(Acest termen este valabil dor pentru comenziile din România). Prin preluarea coletului și plata contravalorii acestuia, consumatorul este de acord cu următoarele condiții contractuale:

Consumatorul are dreptul să notifice în scris sau pe mail comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului(data chitantei primită de la firma de curierat ), cu condiția că produsele sa nu fie deteriorate sau vizibil folosite. Consumatorul va suporta costul legat de returnarea produselor. Atenție: Produsele returnate de către clienți NU vor fi trimise cu ramburs de către client. Acestea vor fi trimise normal, pentru a putea fi verificate, iar ulterior se vor restitui banii. Returnarea produselor se face la adresa: Sighisoara, Mureș, George Coșbuc 19, pentru SL WOOLSKIN SRL-D. ÎN CAZUL DEPĂȘIRII TERMENULUI DE 14 ZILE, CONSUMATORUL ÎȘI PIERDE DREPTUL DE A RETURNA PRODUSUL (DE A SE RETRAGE DIN CONTRACT). În cazul în care returnați produsele în vederea restituirii contravalorii trebuie să returnați și eventualele cadouri primite la adresa mentionată mai sus. Coletul (inclusiv eventualele cadouri) va fi returnat insoțit de documentele următoare: factură și chitanță original, sau de copii ale acestor documente. Produsele vor fi returnate în starea lor originală și în ambalajul original (ambalajul produsului trebuie să fie protejat pe toată durata transportului de la client până la livrarea în depozitul nostru). Consumatorul are obligația să returneze toate părtile componente ale produsului returnat, în caz contrar SL WOOLSKIN SRL-D NU va restitui contravaloarea produsului în cauză.

Termenul de returnare a contravalorii produselor returnate este de 14 de zile de la recepționarea coletului de către SL WOOLSKIN SRL-D în baza O.U.G. 34/2014. În cazul în care coletul nu este însoțit de copii ale actelor cât și de toate părtile componente ale produsului, sera-leather.com NU își asumă nici o responsbilitate privind returnarea banilor sau soluționarea problemei reclamate. Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele (inclusiv părțile componente ale acestora). SL WOOLSKIN SRL-D va proceda la distrugerea produselor returnate incomplet în termen de 90 de zile de la data recepționării produselor respective, fără a a avea nici o altă obligație față de client (returnarea contravalorii produselor sau restituirea produsului primit de la client).

Returnarea contravalorii produselor comandate de client se va face doar prin transfer bancar. Pentru o bună desfășurare a procesului, clientul ne va comunica prin email IBAN-ul. Acesta va fi acceptat de către SL WOOLSKIN SRL-D doar dacă este emis de către bancă, clientul putând dovedi că respectivul cont bancar îi aparține. Coletul(inclusiv eventualele cadouri) va fi returnat însoțit de o sesizare scrisă, factura/chitanța originală, sau de copii ale acestor documente, în cazul returnării parțiale în care coletul nu este insoțit de copii ale actelor, SL WOOLSKIN SRL-D nu își asumă nici o responsabilitate privind returnarea și soluționarea problemei. Pentru reclamații și servicii post vânzare vă rugăm să vă adresați la tel 0740 847 826. Drepturile și obligațiile consumatorului sunt cele prevăzute în O.G. NR. 130 / 2000, aprobată prin Legea 51 / 2003, privind regimul juridic al contractelor la distanță, și în O.G. 21 / 1992 republicată cu modificările ulterioare, privind protecția consumatorilor, Legea 449 / 2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora. Modalitatea de soluționare a eventualelor reclamații / sesizări ale clienților se soluționează în termen de 30 de zile pentru situațiile în care aspectele reclamate nu intră sub incidenta Legii 449 / 2003 – (cele incidente, privind aducerea la conformitate a produselor, se soluționează în termeni de 15 zile).

SL WOOLSKIN SRL-D îşi asumă răspunderea că produsul care face obiectul contractului este conform cu caracteristicile indicate în oferta societăţii la data expedierii şi nu prezintă lipsuri sau defecte, care ar scade valoarea produsului sau ar împiedica utilizarea conform destinaţiei. În cazul în care livrarea este incompletă – în baza notificării din partea clientului – SL WOOLSKIN SRL-D va recurge neîntârziat la o livrare complementară. În alte cazuri firma SL WOOLSKIN SRL-D are dreptul să efectueze repararea mărfii care prezintă defecte sau să schimbe marfa. În cazul în care repararea este fără succes şi nu s-a făcut schimbarea produsului, clientul are dreptul de a reduce preţul de achiziţonare sau să renunţe la contract. SL WOOLSKIN SRL-D răspunde pentru parametrii produselor indicate în publicitate şi pe internet, care au fost garantate sau asigurate în mod expres ( de ex. SL WOOLSKIN SRL-D nu garantează culoarea produsului care apare în publicitate şi pe internet ). Nu ne asumăm răspunderea pentru probleme care rezultă din utilizarea necorespunzătoare a produsului de către client, sau din cauza suprasolicitării şi nu ne asumăm răspunderea pentru marfurile care se uzează în timp. Clientul este obligat în termen de cel mult 8 zile de la preluarea mărfii să verifice dacă livrarea a fost completă şi să anunţe neîntârziat orice lipsă, defecţiune.

Rămâneţi aproape

Fii primul care primește știri, actualizări și oferte speciale!