fbpx
  • ro
    • en

TRANSPORT ȘI RETURURI

TRANSPORT

Orice produs achiziționați din magazinul online sera-leather.com va fi transportat către client prin Fan Courier ( în zonele lor de acoperire, curierul aduce coletul la ușă în 1-3 zile lucrătoare). Timpul de livrare poate fi prelungit între 1-5 zile lucrătoare în perioada sărbătorilor legale. Sera-leather.com nu își asumă întârzierile cauzate de către firma de transport.

Puteți verifica aici dacă localitatea dumneavoastră are km suplimentari.
În cazul în care locuiți într-o zonă fără acopeire Fan Courier, produsele se pot ridica de la cel mai apropiat sediu.

Transportul este gratuit la orice comandă de peste 250lei .(Transport gratuit doar în România iar plata km exteriori este suportată de către client, fiind adăugată în ramburs).

Bunurile cumpărate sunt trimise ambalate în mod corespunzător, iar plata se efectuează potrivit metodei alese de cumpărător. Pentru fiecare comandă, taxa de transport este indicată separat. Trebuie avut în vedere că taxa pentru transport este suportată de cumpărător.

Pentru orice transport extern, vă rugăm să ne contactați în scris prin email sau telefonic.

RETURURI

Pentru a schimba sau returna articolele, produsele nu trebuie să fie în ambalajele originale dar trebuie sa conțină toate etichetele și accesoriile atașate corespunzător(după caz), factura, și fără să prezinte nicio urmă de deteriorare sau uzură.

Folositi formularul acesta pentru a ne comunica problema dvs.

Formular reclamații și retururi

Dacă produsul returnat este deteriorat, are semne clare de utilizare sau este într-o stare ce nu ne permite recomercializarea lui, ne rezervăm dreptul de a-l refuza.

În cazul în care cumpărătorul se răzgândește în legătură cu produsele comandate și dorește să le schimbe, costurile de transport vor fi suportate de el.

Dreptul de retur este valabil atât pentru persoanele fizice cât si pentru cele juridice. Este necesar să ne anuntați pe e-mail (orders@sera-leather.com).

Potrivit legislației în vigoare (Ordonanța de urgență 34/2014), privind produsele achiziționate la distanță, aveti la dispoziție 14 zile calendaristice de la primirea coletului să ne anunțați despre intenția de a returna produsele.

Din cauza stocurilor limitate, dacă produsul returnat nu intră în posesia noastră în acest interval ( 14 zile calendaristice ), ne rezervăm dreptul de a refuza returul.

În urma returului există două posibilități
1. înlocuirea produsului cu unul asemănător sau alt produs de pe stoc.
2. primirea banilor înapoi. ( Returnarea banilor se face exclusiv în cont bancar iar coletele retur cu ramaburs vor fi refuzate )

Costuri de returnare

Transportul pentru returnarea produselor se poate face prin orice companie de curierat ( exclus Posta Romana  ! ) :

– Dacă ați primit alt produs decât cel comandat, costurile de returnare/ schimb vor fi suportate de către sera-leather.com

– Dacă v-ați răzgândit în privința produsului sau nu sunteți mulțumit de acesta, costul returului va fi suportat de dumneavoastră

– Dacă produsul prezintă defecte de fabricație, acesta va fi  înlocuit , iar costul transportului va fi suportat de către sera-leather.com. ( în cazul primirii unui produs defect, trebuie să fim anunțați în aceeași zi, pentru a trimite înapoi curierul pentru a se întocmi un proces verbal de deteriorare în timpul livrării ).

– Dacă produsul se strica in termen de 14zile, va fi înlocuit gratuit sau reparat in funcție de caz

– Returul se face prin acelasi mod in care s-a facut si livrarea ( prin curierat rapid )

Dispozitii legale

In conformitate cu dispozițiile art. 9 din OUG 34/2014, cumpărătorul, nemulțumit de performanțele sau calitatea produsului, sau dacă constată că produsul nu corespunde cerințelor sale, are dreptul de a denunța unilateral contractul în termen de 14 zile calendaristice de la data primirii produsului. In cazul denunțării contractului, produsul trebuie să fie în starea de la vânzare, însoțit de toate accesoriile, iar cutia acestuia să nu fie deteriorată.

In conformitate cu prevederile art. 13 din OUG 34/2014 rambursarea sumelor achitate pe produs se va face în cel mult 14 zile de la data denunțării contractului, clientul având obligația să trimită coletul către noi în termen de 14 zile de la data denunțării contractului, în caz contrar putem amâna restituirea contravalorii produselor achitate până în momentul în care produsul ajunge fizic la noi.

Rămâneţi aproape

Fii primul care primește știri, actualizări și oferte speciale!